Nemzeti Tehetség Program

Az SZTE-n hosszú ideje működnek komplex, kari és összegyetemi szintű tehetséggondozó programok, amelyek a hallgatók tehetségének kibontakoztatását biztosítják. A pályázati program lényege a középiskolás hallgatók tájékoztatása az egyetemen megvalósuló tehetséggondozó programokról, valamint az SZTE hallgatói számára szervezett komplex, a tehetségek fejlődését biztosító programok szervezése volt.

A pályázatban megfogalmazott célok teljes mértékben megvalósultak. A középiskolás diákok előadások keretein belül ismerkedhettek meg a prezentációs technikákkal. Az SZTE hallgatói a TDT elnökök és titkárok segítségével olyan tanulmányi versenyen vehettek részt, amely a hallgatók tehetségének kibontakozását segítette elő. A tudományos munkájukon túl, az előadói képességükre koncentrálva kerültek megmérettetésre, ezzel segítve őket a további tanulmányaikban. A tanulmányi verseny motiváló volt a hallgatók számára és érdekes tapasztalattal lettek gazdagabbak. A szakértői zsűri iránymutatását beszámolóik szerint hasznosnak tartották.

A pályázat keretében a középiskolás diákok számára 4 helyszínen került sor előadások megtartására. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a középiskolás diákok igénylik mindazon információkat, melyek a további tanulmányaikkal kapcsolatosak. A személyes előadások keretein belül elhangzott információk hatékonyabbak voltak, mint a hallgatók információs portálokon keresztül történő megszólítása. Lehetőségük volt kérdéseket feltenni az előadás alatt és után is.

Az SZTE hallgatóinak kari és összegyetemi szinten is megszervezett "Prezentációs technikák" elnevezésű tanulmányi verseny népszerű volt a hallgatók körében. A tapasztalatok azt jelzik, hogy ilyen jellegű programokra a jövőben is szükség van, a hallgatók igénylik mind a képességeik ez irányú fejlesztését, mind a lehetőséget arra, hogy a képességük fejlesztése mellett megmérettetésre is sor kerüljön.

Szakmai beszámoló

NTP-FTH-15-0088

Szakmai beszámoló

NTP-FKT-M-15-0007

Szakmai beszámoló

NTP-HTTSZ-21-0013

Szakmai beszámoló

NTP_HTTSZ_22_0007

Szalay István emlékére

78 éves korában elhunyt Szalay István matematikus, Szeged korábbi polgármestere és egyben megalakulása óta a…

u-szeged.hu

10 ezren látták már a Talent Díjátadó filmet

szegedinap.hu

Orosházi és szegedi iskolaigazgatók kapták az első SZTE Junior Akadémia mentor díjakat